Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
 • UbicacióSitges
 • PromotorPrivat
 • ArquitectesJosep Contreras Janer
 • Superfície1.700 m2
 • Projecte2017
 • Execució2018
 • Tipus d'obraNova construcció
 • ServeisSistema de clima
  Direcció d'obra de les instal·lacions
  Certificació energètica
  Legalització d'instal·lacions

HABITATGE UNIFAMILIAR D'ALT ESTÀNDING

Sistema d'estratificació energètica

1/
Projecte
Edificació aïllada a quatre vents en parcel·la de 2.500 m² a la part alta de pujol amb vista a mar. L'arquitectura projecta un edifici de 1.700 m² que inclou un cos annex de cortesia, gimnàs, piscina coberta i jardins exteriors amb piscina. L'habitatge es distribueix en semisoterrani, planta baixa, planta primera i coberta.

L'edifici s'obre amb vista cap a la costa mitjançant grans vidrieres orientades a est, sud i oest amb una tipologia de vidre i fusteria adaptada a les condicions de cada façana, totes elles amb una transmitància inferior a 1.25 W/m²K. També es van executar proteccions fixes tipus alers i proteccions practicables tipus persianes per a controlar la radiació solar directa.

Tota la façana d'obra disposa d'un sistema d'aïllament tèrmic exterior (SATE) per a minimitzar al màxim les pèrdua tèrmiques i la presència de ponts tèrmics, millorant l'estanquitat de la façana i minimitzant les seves oscil·lacions tèrmiques, així com evitant les condensacions intersticials.
Solucions
La producció energètica es realitza per mitjà d'una bomba de calor QAHV de CO₂ amb capacitat de producció d'aigua calenta fins a 80 °C i unitats exteriors VRF connectades a controladors BC e HYDROKIT per a obtenir aigua calenta a 45 °C.

L'energia procedent de les fonts generadores es gestiona de manera centralitzada a través de dos dipòsits d'estratificació. Aquest sistema ens permet acumular i distribuir l'aigua diferenciant netament els diferents nivells de temperatura d'ús de les diferents unitats consumidores: ACS de producció instantània, calefacció per terra radiant, UTA deshumectadora del recinte piscina i bescanviador de calor per a aigua de piscina.

Per a refrigeració s'utilitza un sistema VRF amb controladors BC que permet adaptar els paràmetres de confort als requeriments específics de cada espai.

Per mitjà els equips BC controller connectats a hidrokits s'aprofita la calor residual del procés de refrigeració a l'estiu per a obtenir aigua a mitja temperatura de manera gratuïta.

La ventilació es realitza mitjançant un recuperador entàlpic i una UTA deshumectadora de piscina amb recuperador de calor i filtres d'alta eficiència.

S'aconsegueix el control centralitzat de totes les instal·lacions de l'habitatge mitjançant la integració del sistema de control EW50 amb un sistema domòtic KNX.