Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
  • UbicacióBalaguer
  • PromotorAjuntament de Balaguer
  • ArquitectesMontserrat Giné, Núria Mesalles
  • Superfície550 ml
  • Projecte2017-2018
  • Execució2018-2019
  • Tipus d'obraIl·luminació arquitectònica
  • ServeisProjecte d'enllumenat
    Direcció d'obra de la instal·lació

MURALLA DE BALAGUER

Il·luminació arquitectònica

1/
Projecte
La muralla de Balaguer és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional integrada en el Nucli Vell de Balaguer en la categoria de conjunts històrics artístics. Des del punt de vista patrimonial i turístic, es considera molt important i necessari il·luminar el perfil de la muralla en la seva totalitat, per tal de de fer-la visible en hores nocturnes i posar en valor aquest monument i la pròpia ciutat.

La intervenció, que es realitza en tres fases, comprèn la il·luminació ornamental de 550 metres lineals de muralla amb alçades entre 6 i 18 metres. El recorregut inclou trams amb diferents entorns arquitectònics, com el tram de l’església de Santa María i el carrer del Portalet.
Solucions
S’utilitzen lluminàries LED, amb fotometries adequades per a cada escenari, del tipus projectors i banyadors de paret que reprodueixen bé el color i la textura del material mitjançant el control i regulació del seu nivell lumínic.

En el tram de la part alta de la ciutat, es projecta la llum cap a la muralla de manera que emfatitza la rugositat del seu perfil posant especial atenció a la zona de la porta d’accés. La llum es projecta per sota del límit superior de la muralla per tal que la instal·lació no afecti la contaminació lumínica de la ciutat.

A la zona de la Església de Santa Maria s’instal·len projectors encastats al paviment de gespa, fent un bany de llum suau i uniforme sobre la muralla. Al tram del Portalet s’instal·len projectors lineals il·luminant el mur vertical la i la zona de vianants adjacent.