Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
 • ActivitatIndustrial, administrativa i comercial
 • UbicacióVilanova i la Geltrú
 • PromotorSchmersal Iberica s.l.
 • ArquitectesHolger August
 • Superfície1.132 m2
 • Projecte2017
 • Execució2017
 • Tipus d'obraRehabilitació integral de nau industrial
 • ServeisProjecte d'instal·lacions
  Direcció d'obra
  Legalització d'instal·lacions
  Llicència ambiental

SCHMERSAL IBERICA

Climatització amb sistema de bigues fredes

1/
Projecte
Projecte d’adequació de dues naus industrials per a la filial de Schmersal a Catalunya. L’adequació contempla que les dues naus, separades per un mur no estructural, quedin unides conformant un sol espai.

La planta baixa es transforma en zona per emmagatzematge i distribució del components electromecànics. L’àrea administrativa es distribueix a la planta primera, on també s’han creat espais destinats a presentació productes i formació.

Com aspecte a destacar en matèria d’instal·lacions està la utilització de la tecnologia de bigues fredes per a climatització i ventilació.

El projecte es dissenya i executa per assolir les màximes prestacions i funcionalitats mitjançant un sistema de control i regulació de climatització, ventilació i il·luminació que garanteix de forma autònoma el confort tèrmic i lumínic de tots els espais.

S’ha posat especial cura en integrar al cel ras totes les instal·lacions de forma harmoniosa i coordinada amb els espais. Les línies de bigues fredes sempre tenen associades les línies continues de lluminàries i mantenint aquesta direccionalitat s’integren la resta de components tals con sensors, detectors, emergències, etc
Solucions
CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ
La climatització utilitza la tecnologia de bigues fredes de doble bateria (fred+calor) que permet incorporar la ventilació al mateix aparell i controlar-la individualment per espais. L’absència de corrents d’aire millora el confort dels usuaris.
Cada espai ocupat disposa de sondes de CO2 per accionar comportes d’aire primari i garantir la seva salubritat.

La instal·lació comprèn:
Bomba de calor aerotèrmica amb recuperació de calor de 56,6 kW de fred i 59,2 kW de calor (74,5 kW de calor amb recuperació)
Climatitzador amb recuperació de calor per aire primari, amb cabal variable i pressió constant
Instal·lació interior amb circuit hidràulic a 4 tubs (fred+calor)

ELECTRICITAT i IL·LUMINACIÓ
S’ha pogut comprovar que en cap període de l’any s’ha superat la potència màxima de 37 kW, gràcies al sistema de control i l'eficiència de tots el components i instal·lacions. Considerem que aquest és un valor molt baix pel volum, dotació i característiques de la instal.lació.

Totes les lluminàries disposen de tecnologia led i control Dali amb sensor de presència i lluminositat que garanteix el nivell lumínic requerit en funció a l’aportació de llum exterior i ocupació de cada espai.


SISTEMA DE CONTROL
El control i regulació de totes les instal·lacions es fa de forma automàtica en funció dels paràmetres programats i consensuats amb els usuaris per garantir el màxim confort amb la menor despesa energètica. L’usuari no precisa actuar sobre cap interruptor ni termòstat per utilitzar els espais. En tot moment es pot actuar i modificar la programació i control de totes les instal·lacions, tant de forma presencial como remota.